donderdag 19 maart 2015

Zwartmakerij

Voor en....

Terwijl ik de CBX aan het poetsen was, ging de telefoon. Het was de seniore bewoner van de nukkige cv ketel. "De monteur is er. Zou je even willen komen?", vroeg ze. En dus liet ik de motor even in de steek en wandelde naar de straat hierachter. In de gang stond een monteur druk te telefoneren. Het gesprek duurde zo'n 10 minuten, gevold door een gesprek van 5 minuten. Pas toen toog hij aan het werk. Toen ik hem over de ketel vertelde en de foutcode noemde (E44) zei hij lachend : "Haha, die bestaat niet!" Ik reageerde toen wat knorrig met : "Nee, bij jullie niet, maar bij andere installatiebedrijven wel."
Samen gingen we naar zolder, waar de ketel hangt. Toen hij het apparaat zag zei hij verrast : "Hé, het is een andere dan die in ons systeem staat!" Of wel : de Installed Base van Feenstra is niet op orde.
Toen de kap eraf was, zag ik een blok elektronica aan een paar tierips bungelen (if it doesn't fit, there's always a tierip..). Ook het blokje waar het display in zit hing armtierig los. "O, ze hebben hem helemaal gereviseerd", concludeerde de monteur. "En hoe!", dacht ik. Na wat  zoeken kwam de man tot een bekentenis : "Tja, het kan inderdaad Error 44 zijn. En dat betekent een lekkage aan de ketel. Maar waar?"
na de beurt
Ik wenste hem veel succes toe en ben naar beneden gegaan. Hoe het is afgelopen weet ik niet. Ik ben de CBX maar verder zwart gaan maken. Dat leek me een beter idee. Helaas met ik met die beurt niet klaargekomen. Misschien morgen maar weer verder.