woensdag 20 september 2023

Zoals bedacht

Vanmorgen heb ik de dikke houten poten van het bed vervangen door aluminium exemplaren. Geheel zoals ik het eerder bedacht had. Het klusje kwam erg gelegen, want we wilden een matras wisselen. Dus moest het bed afgehaald worden. Ik heb maar gelijk de hele constructie geïnspecteerd. Weer zag ik verbindingen, die ik niet definitief gemaakt heb, in afwachting van nog op te doen praktijkervaringen. Ik heb de boel maar gelijk definitief vastgeschroefd.
Boven het bed heb ik zowel een legplankje als een bakje voor mijn bril en de afstandsbediening van de tv opgehangen. Ik had beide vorige week al gemaakt en in de lak gezet. Na terugkeer heb ik de boel licht geschuurd en nogmaals gelakt.
Als laatste heb ik het bed weer opgemaakt. Dit keer met een traagschuim matras. Daar bovenop ligt een traagschuim topper. Ik ben niet met een erwt op de lattenbodem begonnen. 😃De matrassen zijn bedoeld voor de prinses die last heeft van reuma. Zelf slaap ik overal op en in. Desnoods opgevouwen in de disselbak. Maar ik moet toegeven, dat een heerlijk matras boven alles gaat. Daar ga ik helemaal goed knor knor van doen.
Natuurlijk ging er iets mis. Toen ik achteruit de hut uit wilde, verloor ik mijn evenwicht en dreigde door de deur naar buiten te vallen. Een nogal slordig gezicht lijkt me. Het toeval wilde, dat een windvlaag het deurtje dichtsloeg. Daar was ik mooi door gered. Ik wel, maar het prullenbakje dat aan de deur hing dus niet. Dat knalde door mijn achterste van het onderdeurtje af. De ophangsteun was losgebroken uit het deurtje. Niets gebeurd en weer wat te doen.