woensdag 20 september 2023

Da's balen!

Vorige maand heeft China een biljoenen order voor de Duitse auto-industrie geschrapt. Da's balen! Duitsland heeft het al erg moeilijk vanwege de linkse regering. Weleens hun minister van Buitenlandse zaken aangehoord? Baerbeck heeft niet alleen een spraakgebrek en last van dyslexie, ze is ook erg onwetend. Ze spreekt over NAKO (NAVO), kobolt (kobalt), over de wereld die honderdduizenden kilometers groot is enz. Het kan niet anders zijn, dan dat zij door een nog dommer iemand benoemd is. Welnu, mevrouw Baerbock heeft een bok geschoten. Ze heeft meneer Xi vanwege het schrappen van de order uit boosheid een dictator genoemd. Xi lacht erom. China verkoopt steeds meer e-cars. Tot grote schrik van het Westen, want ze zijn stukken goedkoper. Voor hetzelfde geld koop je er twee. Dan heb je een reserve, want je weet maar nooit.😅
Het initiatief van China om te komen tot een moderne infrastructuur (BRI, Belt and Road Initiative) wordt inmiddels door ruim 90 landen gesteund. Dit tot grote ergernis van de VS, dat ook al last krijgt van de BRICS. China is meer economisch en sociaal bezig. In tegenstelling tot het oorlogszuchtige Amerika en z'n vriendjes, dat steeds meer kwaad bloed zet in de wereld.
Politici worden dus ook boos. Arrogante Trudeau is ook boos. Hij dacht India achter zich te krijgen in de kwestie rond Oekraïne, maar helaas voor hem ging dat niet door. Nu heeft hij India beschuldigd van een moord op een activist met een Canadese nationaliteit. En dus zijn de diplomatieke betrekkingen verstoord. Oké, India zou iemand vermoord hebben. Ik ken landen die miljoenen vermoord hebben. Maar daarmee onderhoudt het woke Canada nog steeds zeer goede betrekkingen.
Saoedi Arabië heeft besloten een order voor een energie transitie niet Amerika, maar China te gunnen. Het gaat om biljoenen... Da's nog meer balen voor Joe Biden en zijn volgers.