vrijdag 22 september 2023

Make-up

Zoals gezegd ben ik met wat minder belangrijke klusjes bezig. Het plankje (voor haar) en het opbergvakje (voor mij) boven ons bed zijn klaar. In de loods zag ik bij het afval een stuk driehoek lat staan. Hij was het resultaat van zaagwerk aan een grote plaat. Dat driehoek latje (2x2) heb ik gebruikt om het plankje tegen de wand te monteren. Het lastigste was het plankje waterpas te monteren. De caravan staat immer niet helemaal vlak en de opbouw zelf kan ook afwijkingen creëren. Maar gelukkig is er nog zoiets als een waterpas. Dit keer een laser exemplaar. Dankzij het geprojecteerde groene lijntje heb ik het plankje waterpas kunnen monteren.
Omdat het van multiplex is, heb ik een alu U profieltje over de rand gedrukt. Dan trekt het plankje niet krom. Het bakje heb ik via de binnenkant van het kastje aan de onderkant geschroefd. Uiteraard na de boel voorgeboord te hebben.
Ik heb de raamrubbers ingesmeerd met een vette substantie. Ik had nog zo'n stift liggen speciaal voor de deurrubbers van de bus / auto. De laatste tijd bleef het grote raam aan het rubber plakken. Dat is nu opgelost.
Een ander klusje is de gaskraan. Die bevindt zich onder het nieuwe keukenblokje. Mijn keukenprinses heeft de kraan liever op werkblad hoogte, naast het kooktoestel tegen de wand. Ze heeft volkomen gelijk, want we moeten telkens op de knieën op de huidige kraan te bedienen. Op d eknieën gaan lukt prima, maar het weer omhoog komen....! Alsof ik de 90 jaar al gepasseerd ben. 😅Nu ligt er een gasslang vanaf de kraan op de vloer naar het aanrecht / werkblad. Die gaat vervangen worden door een koperen 8 mm gasleiding. Geen enorme klus hoor. Het meeste werk wordt het buigen van de koperen leiding. Hoewel ie buiten het gezichtsveld komt te liggen, moet ie wel 'professioneel' aangelegd worden. Dus niet zoals de bedrading van een Ducato achter het dashboard. Wat was dat een spaghetti bende zeg! Maar zo doe ik dat dus niet.
Ik ha niet moeilijk doen, hoor. Ik laat de kraan op de vloer gewoon zitten. De nippel voor de gasslang verwijder ik. Op dat punt van de kraan borduur ik dan verder met de koperen leiding, richting het werkblad / de plaats op de wand.