dinsdag 12 september 2023

Blijven opletten

Omdat anderen het veel minder doen. Gisteren had ik tot twee keer toe bijna een aanrijding. De eerste keer gaf een automobilist mij geen voorrang. Hij keen mij weliswaar strak aan, maar reed gewoon door. Ik ben blij met mijn zeer goede remmen op mijn fiets. Die had ik later weer nodig.
Een meneer liep met twee aangelijnde honden op het fietspad. Aan de (voor mij) verkeerde kant, want hij liep rechts. Even kreeg ik het idee dat hij mij gezien had, want hij haalde een afgedwaalde hond die links liep terug. Dus ik trapte in rustig tempo door. Maar toen ik de man tot zo'n 5 meter genaderd was, schoot dezelfde hond weer naar links. Dit keer moest ik een heuse noodstop maken. Mijn voorwiel stond tegen de hond aan. De man bood direct zijn excuses aan en trok de hond naar zich toe. Het enige wat ik zei was : "Dat ging nog maar net goed." Ik heb geen zin in discussies en aan schelden doe ik ook niet. Dus stapte ik op en fietste ik verder, nadat de man zei : "Niets gebeurd hoor!" Nee, ik remde zomaar.
Onderweg ben ik voor de gein fietsers gaan tellen die niet opletten. Van de 14 fietsers waren er 10(!) met hun telefoon bezig. Van de andere vier drogen twee headsets. Dus die waren doof. De andere twee betrof een stel oudere mensen. Met grijs haar en zonder telefoon en/of headset. Net zoals ik dus.