woensdag 13 september 2023

Rijk en arm

Het volgende kabinet mag gaan puin ruimen. De enorme puinhoop die de VVD, D66, CDA, CU hebben aangericht inclusief een enorme schuld. Om die nog verder te vergroten heeft men een paar miljoen euro naar Marokko gestuurd. Terwijl dat land geen hulp wenst. Wel geld, maar dat heeft te maken met corruptie. Zowel in het noorden van Afrika als in het westen van Europa. Ik bedoel, je weet wat er met het geld gebeurt en toch stuur je het. Dus ben je zelf ook corrupt.
De koning van Marokko heeft naar schatting 6 miljard US dollars aan bezit. Mohammed heeft 12 paleizen en zo'n 30 residenties. Die grappen kosten de staat een miljoen per dag. Meneer heeft ook nog zo'n 600 auto's (geen Fiat 500 of zo), een miljoen horloges (niet Made in China) en meer dan 1.000 mensen aan personeel. In Frankrijk bezit Mohammed een prachtig kasteel, een enorm zeiljacht en een paar privé jets. Net zoals Oprah en andere rijken, vraagt ook deze rijkaard anderen om geld voor zijn onderdanen, die slachtoffer geworden zijn van de aardbevingen.
In eigen land wordt de energievoorziening nader onder de loep genomen. Doel van deze actie : belastinggeld innen. Ja, ja, iedereen aan de zonnepanelen, windenergie en van het gas af en vervolgens de tarieven flink omhoog gooien. De rode partijen, waaronder quasi christelijke, zijn daar verantwoordelijk voor.