zaterdag 16 september 2023

Tent met een minpuntje

We zijn op de eerste plaats gewoon tevreden mat onze kleinere voortent. Wat een gebruiksgemak! Ik heb geen dakkoffer gebruikt, omdat deze tent erg licht is van gewicht. Dus verdween ie in de auto.
Achteraf gezien had ik ook de hangmat mee kunnen nemen. Die zou hier op onze stek een fijne aanvulling geweest zijn. We staan op een schaduwrijke plek, waar de zon alleen 's morgens op schijnt. Lekker luieren in zo'n hangmat zou helemaal uit de kunst geweest zijn. Het is prachtig weer met een licht windje.
Ook het opzetten is zeer gemakkelijk en eenvoudig, vanwege de enkele stok.
Toen ik deze tent (San Antonia) van iemand overnam heb ik bij één ding niet stilgestaan. Er blijken verschillende modellen te zijn uitgebracht. De ritsen van dit model gaan van onderen naar boven open. Die van onze bus gingen van boven naar onderen open. We konden toen de tent half open ritsen; boven open, onder dicht. Dat laatste is belangrijk vanwege Fenna.
We kunnen deze tent dus niet een beetje ventileren zonder dat Fenna haar neus naar buiten steekt. Het is geen enorme ramp, maar misschien kunnen we weer een leuke deal maken voor een soortgelijke tent, waarvan de ritsen van onder naar beneden getrokken moeten worden om de boel open te gooien.