woensdag 13 september 2023

Big Bosch man

Vanmorgen was ik weer vroeg op pad naar de loods. Daar lag een grote cv ketel op mij te wachten. Een gevalletje Bosch. Zo'n ketel had ik niet eerde ronder handen gehad, dus moest ik een voorstudie doen. Ik zag dat het overgrote deel van de koperen leidingen aan de pomp en de warmtewisselaar gekoppeld was. Toen ik die gelost had, kon ik de warboel van leidingen uit de ketel verwijderen. Op de werkbank heb ik ze verder ontward. Het aluminium verwarmingsblok heb ik van de andere metalen en bedrading ontdaan. Dit keer was ik zo'n driekwartier bezig. Maar het is weer gelukt. Rest nog een kleine boiler. Morgen weer een dag.
Zoals van plan heb ik met een karamelschijf geprobeerd of ik de restanten van de letters achter op de caravan te verwijderen. Dat ging weliswaar goed, maar neemt relatief toch veel tijd in beslag : zo'n 10 minuten voor de eerste letter. Ik heb de rest maar met een stickeroplosser gedept. Misschien gaat het er dan wat sneller af. Ik laat het een nachtje inwerken en ga morgen het effect bekijken.
Ik moest vandaag wel even wennen aan fietsen in een lange broek en een vest. Het was tamelijk frisjes. Het had nog pas geregend, maar ik heb op de fiets geen last gehad van nattigheid.