maandag 25 september 2023

Schutting rechtzetten

Vanmiddag, na de lunch, ging ik nog even in de loods wat doen. Sonja had de boel keurig opgeruimd en ingericht. Vooral op en rond de werkbank. Het oogt rustiger en nog ruimer dan het al was.
Buiten ben ik toch even weer naar de schutting gaan kijken. Dit keer met een waterpas. Gezien vanaf de eerste paal, stonden drie palen wat uit het lood. Volgens de waterpas was dat ook zo. Ze stonden schuin richting de buren. Ik liet er geen gras over groeien en ben aan de slag gegaan. Het is geen bouwmarkt schutting maar zo'n fraai ding met betonnen palen en banden op de grond tussen de palen. Daarop de stevige schuttingdelen. Ik besloot weer mijn beproefde methode toe te passen. Maar eerst moest ik de klinkers verwijderen. Die waren erg strak tegen elkaar aangelegd, dus daar was ik met een kleine breekijzer wel even zoet mee. De zon scheen, er stond wat wind en ik zat in de schaduw. Een mens wordt soms verwend.
Aan 'mijn' kant van de palen heb ik met een grondboor gaten naast de scheven palen geboord. Ik heb ook banden zandvrij gemaakt, zodat ze mijn kant op konden schuiven. Met spanbanden om de top van de middelste paal, heb ik de paal loodrecht weten te trekken. Een kwestie van mijn lichaamsgewicht inzetten. 😏 Met lichte rukken en de waterpas geregeld tegen de paal, lukte het me de paal loodrecht te krijgen. Daarna ben ik naar de buren gelopen, om daar de ontstane ruimte in de grond dicht te gooien. Weer met de waterpas tegen de betonnen paal om hem in de juiste stand (loodrecht) te blijven houden, heb ik de grond aangestampt. Zo heb ik de drie palen en dus de schuttingdelen zo goed als loodrecht kunnen krijgen. Tegen 17.00 uur had ik de boel weer opgeruimd. Zij het dat ik morgenochtend de bestrating weer in orde ga maken. De inwendige mens moet immers op tijd verzorgd worden.