zondag 24 september 2023

Met accentverschuiving

Opvallend dat een krant zich druk maakt over het aantal gevallen van longontsteking bij jongeren. Niets nieuws onder de zon van de voorbije zomer. Dat gebeurt namelijk jaarlijks. Alleen... er zijn meer jongeren en dus... Voor mij is 1+1 nog steeds 2. Of is het soms de bedoeling om alvast weer een epidemisch vuurtje op te stoken? Dezelfde krant heeft het afgelopen jaar met geen woord gerept over de buitensporig hoge oversterfte. Een veel belangrijker item, vanwege al die bloedproppen en stolsels.
Ik zat vandaag even met de boeren mee te denken. Ze zoeken een oplossing om hun vee tegen de wolf te beschermen. Het aanleggen van een afrastering gaat hen enorme bedrage kosten. Die variëren van €10.000 tot wel €50.000, afhankelijk van de omvang van het gebied waar gegraasd wordt. Een alternatief is stukken goedkoper. Een jachtgeweer kost zo'n €2.000. De meeste boeren hebben al een schop. Dus afschieten en begraven lijkt mij het goedkoopst en het beste. Dat bespaart collega veehouders ook ellende en/of een investering. Een rondtrekkende wolf kan eventueel gevolgd worden door een eveneens rondtrekkend geweer. 😅
"Het is niet jouw land en het is niet mijn land. Het is onze wereld." Klinkt erg leuk! Maar het is wel mijn fiets, mijn auto, mijn spullen, mijn leven, mijn lijf en mijn belastinggeld.
Ze zeggen dat brood slecht is voor eenden en vogels. Als dat zo is, dan is brood ook slecht voor mij. Alles wat slecht is voor de beestjes is immers ook slecht voor de mens.
Gold diggers vallen op dure auto's. Dikkerds vallen op food trucks.