donderdag 14 september 2023

Stap voor stap

Het is weer gelukt. Dat vind ik het fijne van gefaseerd werken. Stap voor stap resultaten behalen, geeft de burger moed. Goed voor de motivatie en het geluksgevoel. Om die reden zal ik nooit een compleet huis slopen en vervolgens (vanwege de enorme hoeveelheid werk die zichtbaar geworden is) jaren lang gedemotiveerd tegen de krot te moeten aankijken. Stap voor stap dus.
Zoals gepland heb ik vanmorgen een boiler gesloopt. Het ging dit keer heel eenvoudig. Het koperen vat was in twee voorgevormde stukken wit piepschuim geklemd. Dus hoefde ik geen pur te hakken. De kunststof buitenmantel ging er gemakkelijk van af. De voorkant van de kast van wit plastic deed bij mij een lampje branden. Met een deel ervan kan ik de driehoekige opening tussen de nieuwe peesrail en het dak van de caravan opvullen!
Toen de boiler enkel uit koper bestond, heb de ombouw aangepakt. De zijkant was qua materiaal ruim voldoende om een driehoek uit te halen. Ik heb maar eerst een hele zijkant uit de kast gezaagd. Dat rechthoekige stuk kunststof heb ik bij de opening tegen de rail gehouden en vervolgens de driehoek afgetekend. Daarna was het weer zagen geblazen en de randen wat schuren. De driehoek paste probleemloos. Ik heb hem met een paar zelfborende schroefjes tegen de rail bevestigd. Weer een klusje gedaan.
Omdat ik toch bij de sleurhut bezig was, heb ik met de karamelschijf geprobeerd de restanten van de sticker te verwijderen. Ondanks dat ik ze met een stickeroplosser gedept had, ging het nog vrij lastig. Misschien moet ik Commandant gebruiken. Gisteren heb ik een bakje gemaakt en gelakt. Het komt onder een kast te hangen, boven ons bed. Het is bedoeld om mijn bril en de afstandsbediening van de tv in te doen, voordat ik in de slaapstand ga. Toen ik het bakje gelakt had, stond het op z'n zij. Niet voor lang, want ik kreeg op een of andere manier last van een ongewenste spierbeweging in mijn arm. Ik stootte het bakje om.😅 Laat het nou net met de gelakte kant in zaagstof vallen! Dus ik moest even tot 10 tellen en later, toen de lak droog was, het bakje weer schuren en lakken. Maar nu is ie gewoon opgedroogd. Soms zit het wat tegen.
's Middags na de lunch (ja, ik rij heen en weer) heb ik de nieuwe 230 volt aansluitdoos vervangen. Van de oude bleef het klepje wapperen. Ik heb nog iets geprobeerd met een magneetje en een ringetje, maar die sluiting hield het niet in de rijwind. De oude doos eruit en de nieuwe doos erin. Een klusje van 10 minuten.