woensdag 20 september 2023

Creatieve oplossing

Als ik de houten poten van het bed ga vervangen door vierkant aluminium profiel, dan moet ik ook aan de de bevestiging aan de lattenbodem en de vloer denken. Gelukkig heb ik nog een aantal vierkante kunststoffen insteekdoppen voor het profiel. Voor het profiel op het dak van de caravan moest ik namelijk een complete verpakking kopen. Het restant komt nu mooi van pas. Die doppen kan ik als eerste op de vloer schroeven en er vervolgens het profiel overheen drukken. Zo kan de alu poot niet verschuiven. De bovenkant vastschroeven is ook geen probleem. De schroef gaat gewoon door de afsluitdop. Vooraf boor ik een gaatje in de doppen, zodat de schroeven de dop niet doet scheuren.
De poten nauwelijks enige zijwaartse krachten te verwerken. Alle druk komt van boven, net zoals in het dagelijks leven. 😅 Daarom moeten de alu poten loodrecht gemonteerd worden. Dus ga ik het profiel niet opvullen.
In eerste instantie overwoog ik een (triplex)plaatje te zagen en daarin een vierkantje (afmetingen van het alu profiel) te maken. Als ik dat op de vloer en de lattenboden schroef, kan het profiel ook nergens heen. Maar ik houd de vloer liever zo vlak als mogelijk en met zo min mogelijk schroefgaten. Zo'n vierkante, zwarte kunststof dop past strak in het profiel. De buitenkant van de dop heeft dezelfde maat als die van het profiel. Daar ben ik zeer tevreden mee.