woensdag 27 september 2023

Liever schoon dan vuil

Als eerste heb ik wat hout ontdaan van spijkers. Hout met spijkers erin vind ik niet alleen lastig vanwege het zagen, maar ook gevaarlijk voor mijn lijf. Het betrof dit keer 6 betonplex plaatjes van ongeveer 120 x 60. Ik heb liever 'schoon' hout, ook al is het afval.
Als ik oud ijzer ga scheiden, dan kan ik te maken krijgen met bijvoorbeeld 'vuil koper' of 'vuil' aluminium. Als daarvan sprake is, betekent het dat het metaal niet zuiver is. Het levert een lagere prijs op dan wanneer het schoon is. Om die reden heb ik vanmorgen een aluminium warmtewisselaar deels van koper ontdaan. Het is veel

zaagwerk. Ik kreeg wel een lamme arm van het zagen. Na een helft gedaan te hebben ben ik ermee gestopt. Morgen weer een dag.
Ik heb liever een bak vol schoon koper, dan een alu blok dat vuil is. Een kwestie van opbrengst. De koperen bochten die ik eraf gezaagd heb, wegen relatief veel. Dat kom omdat het een verbinding betreft. Het koper is daar dikker. Er zit dan nog wel koper in het blok, maar dat laat ik voor wat het is. Het zit er namelijk in geperst of gegoten.