donderdag 21 september 2023

Door de regen

Langer kon ik het niet uithouden. Na 's morgens thuis gebleven te zijn vanwege de regen, ben ik 's middags toch maar op mijn fiets gestapt. Het regende nog steeds, maar uiteraard heb ik eerst mijn regenoutfit aangetrokken en de zuidwester opgezet. Ik zal niet zeggen dat ik fluitend door de regen reed, maar leuk was het wel. Vooral als ik andere mensen tegenkwam, die zich niet zo goed voorbereid hadden.
Ik ben in de loods aan het opruimen geslagen. Er lag daar ook weer een oude cv ketel te wachten op ontleding. Het was een ouderwets exemplaar met een enorm grote warmtewisselaar. Een mix van aluminium en koper. Het is al weer lang geleden dat ik zo'n stukje nostalgie gesloopt heb.
Voor het gemak heb ik eerst moeilijk gedaan. Namelijk : die zware ketel op de werkbank gelegd. Ik had namelijk gezien, dat er relatief veel bouten, moeren en schroeven gelost moesten worden. Dat doe ik liever staand dan bukkend of op de grond zittend. Omdat ik dit keer niet de haakse slijper gebruiken kon, ligt er morgen nog een stuk aluminium met een wat gekruld stuk blik met isolatie op mij te wachten. Ik ga ook nog wat alu pijpen doorzagen. Voor het vervoer is dat fijner.
Het was de bedoeling om daarna in de caravan nog wat te doen. Wat make-up. Maar tegen half vier kreeg ik trek in een kop thee. Dus heb ik me weer in de regenoutfit gehesen en ben ik naar huis gegaan. Het regende nog wel, maar minder hard.