donderdag 28 september 2023

Positief

Ik mag dan soms fitten op de ambtenarij, maar ik heb ook wel positieve ervaringen. Zo wordt er vrij snel actie ondernomen, wanneer ik iets aangekaart heb. Tijdens wandelingen met Fenna of ritten op de fiets, zie ik soms situaties die om aandacht vragen. Zoals losliggende of omhoog gedrukte bestrating, dumpen van afval of  omgewaaide bomen die het verkeer hinderen. Ik maak er een foto van en doe via het internet een melding. Ik moet zeggen dat er vrij snel en goed op gereageerd wordt, inclusief een afmelding als het euvel opgelost is.
Vanmorgen was ik in het gemeentehuis. Ik wilde aan afspraak maken om mijn rijbewijs te verlengen, vanwege mijn leeftijd. Als ik eind dit jaar 75 jaar word, heb ik een nieuw rijbewijs nodig. Eentje voor oudjes. Is ie trouwens grijs van kleur? Een kwartiertje eerder heb ik een mug shot laten maken. Ik zie er niet uit. Ik lijk wel een Mexicaanse drugsbaron en mis enkel nog een nummer onder de foto. 😂
Aan de balie werd ik zeer vriendelijk en klantgericht geholpen door een jongedame. Als ik het woord 'dame' gebruik, dan betreft het meestal iemand met een Aziatische achtergrond. Raar, maar waar. Het zijn Indische dames en Nederlandse vrouwen. Daar was dit keer ook sprake van, afgaande op het uiterlijk. Al zegt dat natuurlijk niet altijd alles.
Ze deed het zo goed, dat ik wat sprakeloos was. Ik bedoel, ik had geen vragen aan haar. Ook omdat ze haar werkzaamheden begeleidde met commentaar. Al met al een zeer positieve ervaring.