vrijdag 22 september 2023

Aan het gas

Na de lunch ben ik weer terug gereden naar de loods. De bedoeling was om enkel wat op te ruimen, klaar te zetten om weggebracht te worden. Maar ja, daar was ik snel mee klaar en dus.... Toen ben ik toch maar de gaskraan gaan doen. 😁 Die wilde ik naast het keukenblokje hebben, zodat we niet meer op onze blote knieën hoeven als we willen koken, bakken en braden.
De oude dubbele kraan (foto rechts) heb ik laten zitten. Mede omdat ik het gat door de vloer waar de leiding doorheen gaat met pur dicht gespoten heb. In eerste instantie wilde ik de oude dubbele kraan vervangen door een haaks koppelstuk. Maar daar ben ik van afgestapt.
Ik moest de 8 mm koperen leiding wel in een paar bochten buigen. Of eigenlijk 5 bochten. Maar met een buigijzertje lukte me dat prima. Ik heb de leiding die nu naast het keukenblokje omhoog komt, op een aparte lat gemonteerd. De metalen montagebeugeltjes heb ik met een speciaal kunststoffen band beschermd tegen schuren en bewegen.
De bedoeling is om het horizontale deel nog af te schermen met een stuk kabelgoot. Ik zie geregeld restanten ervan in de loods. Ze zijn wit van kleur, halfrond en zo'n 5 cm breed. Dan wordt alleen het kraantje zichtbaar, tenzij ik een klepje maak. Voor alles moet ik de aanpassing nog controleren op lekken. Dat hoop ik a.s. maandag te gaan doen. Eerst weekend vieren.