maandag 18 september 2023

Gewoon luisteren

Omdat ik uit een tijd kom waarin luisteren en doen wat gezegd wordt als de opmaat gold, heb ik geen moeite me aan bepaalde regels te houden. Vooral als een overtreding mij geld gaat kosten. Door een rood verkeerslicht gaan vind ik nog steeds not done. Ook al is er niemand in de buurt en zo'n licht op dat moment totaal onzinnig is. Gek hè?
Laatst las ik dat men de verkeersboetes wat wil verlagen. Ik vind het weer zo'n woke gedoe, want de reden is emotioneel : zielig voor mensen met weinig geld. Maar ja, ook mensen met weinig geld moeten zich aan de regels houden, hè. Mensen met veel poen hoeven dat niet. Boetes op basis van inkomen lijkt mij beter. Maar ja, er zijn mensen (ook wel criminelen genoemd) die naast een uitkering miljoenen zwart binnenhalen.
Luisteren en doen wat er gezegd wordt. In Tunesië hebben ze ook niet geluisterd. Daar hebben ze voor migranten de deur naar Europa opengezet, terwijl die juist gesloten moest worden. En dat voor al die miljoenen euro's voor het corrupte Tunesië. Had nou maar gewoon naar mij geluisterd. Nog meer bakken belastinggeld over de VVD balk gesmeten. Rutte zou deze regeerperiode de aangerichte schade herstellen, beloofde de leugenaar. De schade is alleen maar alsmaar groter geworden. Rutte luistert niet eens meer naar zichzelf. Hij luistert ook niet naar het nieuws uit Egypte. Dan had hij gehoord, dat Zelensky voor 5 miljoen dollar daar een huisje voor zijn schoonmoeder gekocht heeft.