maandag 25 september 2023

Doordraaien

Toen de kids nog klein peuters / kleuters waren haalde ik soms grapjes met ze uit. Ik legde bijvoorbeeld twee banbiljetten van 10 gulden op tafel en een zakje Treets. Dan mochten ze kiezen. Dat werd dan het zakje, want ze wisten niet dat voor 20 gulden heel veel zakjes Treets kopen kan. 😂 Zo ver was hun kennis nog niet.
Aan die grap moet ik denken als ik hoor / zie hoe bepaalde ouders bezig zijn met het gender en regenboog gedoe met hun kleuters. Die ouders beweren dat hun uk van gender wil veranderen. Dat idee hebben ze hun kind aangepraat. Zo'n kind zal zonder indoctrinatie ook voor de Treets gegaan zijn. Met datzelfde verstand zouden ze dan kiezen om van gender te veranderen? In dergelijke gevallen twijfel ik ernstig aan het verstand van de ouders.
Als kind heb ik ook en hoofddoekje gedragen. Dat was van mijn moeder. Ik heb ook (letterlijk) in haar schoenen gestaan. En ik zal ook wel een keer de rok of jurk van mijn zusje aangetrokken hebben. Mijn broertje smeerde zittend onder de eettafel zijn lippen in met lippenstift. Oké, het was niet zo netjes binnen de lijntjes (duck face style), maar toch. Maar in alle gevallen bleef mijn moeder met een gezond verstand reageren : we werden niet aangemoedigd om meisjes te worden. Gelukkig maar, ik moet er niet aan denken.
Sommige ouders draven / draaien flink door als het om hun kinderen gaat. Een simpele kleutervraag waar de baby vandaan komt, wordt niet simpel beantwoord (uit mamma's buik) maar met een heel verhaal over het seksleven van de mens. Hetzelfde gebeurt in geval van een ziekte of overlijden. Die ouders gaan het liefst direct met hun kind naar een ziekenhuis om allerlei enge ziektes te laten zien. Of naar een kerkhof om daar een kist op te graven. Die ouders draaien flink door. Dan wordt er zo uitgeweid, dat het kind er alleen maar een trauma aan overhoudt. Zo kijkt deze opa er tegenaan. Laat de kinderen toch met rust! Geldt trouwens ook voor de regenboog-docenten.