vrijdag 29 september 2023

Wij staan weer

De temperatuur is nog steeds aangenaam. Aangenaam genoeg om er weer eens op uit te trekken. Het is geen wereldreis, want we willen wel ontspannen aankomen. Omdat het vrijdagmiddag is, was het wat druk op de wegen. De N50 oprijden bij Kampen leverde wat oponthoud op. We bleven wel rijden, dat wel. Het had direct te maken met het verkeer dat de N50 op wilde rijden. Dat moest invoegen en niet iedereen wil ritsen. Want 'ikke' wil snel thuis zijn.
Bij Zwolle was et ook druk, maar ook daar konden we blijven rijden. Niet sneller dan 80 km/uur, maar dat deerde niet. Toch werden we weer ingehaald door een vrachtwagen die via bumperkleven van links weer naar rechts dook. Om toch maar de afslag te nemen. Ik houd het maar op de vrijdaggekte.
Net voorbij Zwolle hebben we de snelweg verlaten. We reden richting Ommen via een vierbaansweg, waar men vreemd genoeg maar 80km/uur mocht rijden. Weer geen probleem voor ons, want wij mogen met de sleurhut maximaal 90km/uur. En wij hebben alle tijd.
Zo'n 5 km voor Ommen verlieten we de N340 om naar onze camping te gaan. Daar mochten we zonder beheerder een plekje uitzoeken., want er is ruimte genoeg. We besloten dicht bij de toegang te gaan staan, vanwege het uitlaten van Fenna. We staan wat dat betreft vrij strategisch : dicht bij het sanitair gebouw en het fietsenhok. De fietsen en de koets van Fenna staan al in de stalling. De tent was zo opgezet. De grond is hier mooi vlak, wat te zien is aan de tent; die staat mooi strak. We hebben ook een betegeld terrasje in de voortent. Dit keer kregen we de haringen (model spijker) gemakkelijk tussen de voegen. Niet veel later zaten we aan de thee. Wat denk je? Zien we plots een vreemde, wat agressief uitziend beest vliegen. We hebben Fenna maar binnen gehouden. We gaan hoe dan ook weer een paar dagen genieten. Morgen op de fiets naar Ommen.