maandag 4 september 2023

Lik op stuk

In Israël hebben immigranten uit Eritrea flink huisgehouden. Ze zijn met elkaar slaags geraakt tijdens een feestje. Het gevolg is kort en krachtig. De premier heeft aangegeven, dat daders subiet het land uitgezet worden. Kijk, dat is pas lik op stuk. Alleen.... komen die nare gasten nu maar naar Nederland? Ik bedoel, hier mag veel meer. Vervelende immigranten krijgen zelfs een aparte verblijfplek en extra zorg. Zelfs als ze niet eens in aanmerking komen voor asiel.
De manier waarop Afrikaanse regeringsvertegenwoordigers geïnterviewd worden door Westerse collega's en/of  journalisten, komt mij erg arrogant over. Daar is pas echt sprake van blanke suprematie. Gelukkig worden zij vanwege die benadering direct door hun Afrikaanse gesprekspartners op de vingers getikt. Ze pikken het niet meer. Men baalt van de Westerse mentaliteit, die men hen meent te moeten opleggen.
Dat de kinderarbeid groeit lijkt me geen verrassing. De vraag naar grondstoffen door het Westen leidt tot een verhoogde vraag naar arbeid.
Wopke Hoekstra bevindt zich nog in de sollicitatieprocedure. Toch heeft Hoekstra zijn baan als minister al opgezegd. Is dat uit optimisme of vanwege een gecorrumpeerde sollicitatieprocedure? Ik kan me niet heugen ooit eerst een baan opgezegd te hebben en daarna pas te gaan solliciteren.