maandag 13 mei 2019

U heeft geen geld!

bank-logica
Vanmorgen besloot ik bij mijn eigen bank in Kampen wat geld te pinnen. Ik was ook nieuwsgierig naar een bepaalde transactie. Ik besloot eerst geld op te nemen. Het was het laagste bedrag wat mogelijk is, want ik heb liever geen contactgeld op zak. Na de opname vroeg ik om het saldo. Wat denk je? Dat apparaat presenteerde mij twee nullen, een komma en weer twee nullen! Vreemd, want ik wist voor meer dan 100% zeker dat er geld op de rekening staat.
Ik keek even of er zich soms een camera achter dat scherm bevond. Het is me vaker overkomen, dat mij een transactie geweigerd werd vanwege mijn uiterlijk. Hahaha! Ach ja, twee keer in een showroom van een Nissan dealer waar ik hoopte een nieuwe lease-auto te kunnen bestellen (dus ik had zelf helemaal geen geld nodig!) en een keer bij een makelaar toen we een andere woning wilden kopen. Die snuiters wilden mij niet helpen, omdat ik naar hun idee 'geen geld had'. Hoezo vooroordelen?
Ik was trouwens niet bang dat mijn rekening geplunderd zou zijn, want zoveel staat er ook weer niet op. En dan nog , de bank betaalt.
Toch heb ik thuis even op mijn rekening gekeken. Je weet maar nooit met een bank. Ik heb vaker rare dingen meegemaakt. Op mijn rekening stond keurig een positief saldo en de opname in Kampen.