zondag 5 mei 2019

Het gaat niet goed in Nederland

De economische groei stagneert, de kosten rijzen de pan uit, men wil de pensioenen verlagen (terwijl de reserves flink gegroeid zijn!) en de belastingdruk blijft stijgen. Menig autobezitter wordt beperkt in zijn vrijheid, vanwege de opkomst van milieuzones en de extra belastingheffing. We moeten van het gas af (waarom weet nog niemand) en heel veel geld pompen in elektrische auto's, warmtepompen en zonne-energie. En toch beweert de regering stellig, dat iedereen er op vooruitgaat.
Tijdens de Dodenherdenking klinkt gejoel en wordt vanuit een naburige gevangenis Allahoe Akbar geschreeuwd. Criminelen die hun god (volgens mij worden criminelen door de duivel geleid) aanroepen. Klaar ben je. En dan de reactie van de burgemeester daarop. Die heft op typisch Nederlandse manier zijn vingertje en zegt quasi boos : "Pas op hoor, niet meer doen!" Een uitspraak die mij aan Sinterklaas doet denken. Dus zal de aai over de bol ook nog wel volgen en zal men de minister gaan aanspreken. Alsof dat helpt. Het ware beter die criminelen uit te sluiten van het gebruik van drugs, telefoons, computers en hen een jaar bezoek te ontzeggen.
Men heeft ook weer de minister van Justitie aangesproken omdat twee tbs'ers iemand vermoord hebben. Gossie, ze waren toch helemaal 'genezen' verklaard? Geloof mij maar, tbs'ers zijn ongeneeslijk ziek. Net als hun behandelaars met hun ziekelijke neiging alles en iedereen te willen genezen. De mensen van Justitie volgen hen daarin als makke schapen. Ik vraag me af wanneer hun behandelaars en de betrokken mensen van Justitie aangepakt worden. Met hun werkwijze zaaien zij dood en verderf in onze maatschappij. Niet alleen haatzaaiers, ook dood en verderfzaaiers moeten aangepakt worden.
Nederlanders zijn steeds meer tegenover elkaar gaan staan. Niet meer naast elkaar of achter elkaar. Ieder voor zich en alleen mijn mening telt. Wie van mening is dat men voor een rood verkeerslicht moet stoppen, wordt o.a. voor nazi uitgemaakt. Tekenen van intellectuele onmacht.
Tot slot het klimaat. Ik las ergens dat iemand tijdens een rondreis door Indonesië het licht gezien heeft. Hij stelde dat tijdens die trip (nota bene op een vieze tweetakt motorfiets!) hij ervan overtuigd is geraakt, dat 'wij' het klimaat moeten veranderen. Wat een stompzinnigheid. Als 'wij' niet meer in een oude kampeerbus rijden (wat deze toerist met molentjes beweert), gaat het in Indonesië stukken beter met het klimaat. Is dit heerschap soms met een roeiboot of bootje met elektromotor naar Indonesië gegaan? Natuurlijk niet! Gewoon in zo'n dikke, vieze Boeing. Weer zo'n salon milieu-activist, iemand die het helemaal eens is met onze regering : Nederland gaat het klimaat aanpakken. De hele wereld juicht lacht.