zondag 19 mei 2019

Jij moet....

Afgelopen week bekeek ik een paar keer documentaires over natuurrampen. Over modderstromen, orkanen, droogte en buitensporige regenval. Het gekke was, dat ik al kijkend dacht : "Rustig maar. Komt goed, want Nederland gaat het klimaat redden." Haha! Blijkbaar ben ik al zo gedrogeerd met allerlei idioterie van drammers, dat ik automatisch zo'n gedachte genereer.
Ik las dat de gemeente Amsterdam op de vega toer gaat. Ook weer zoiets dwingends. Wie een broodje ham wil, moet er expliciet om vragen. Dan kan men zo'n iemand identificeren en nawijzen en/of indoctrineren.  Nog even en ik word verplicht een zwerfhond uit Spanje en minstens één vluchteling of buitenlandse crimineel in huis te nemen en aan de vega kroket te gaan. Nou, mooi niet.
Mensen schieten zo door. Het is goed bedoeld, hoor. Goed voor het bewust omgaan met de natuur in het algemeen en de levende wezens in het bijzonder. Wat ik vervelend vind, is de manier waarop niet-vega's worden benaderd. Dat is net zoals in de politiek en in allerlei andere maatschappelijke kwesties, waarover mensen verschillende meningen hebben. De ruimte voor een andere mening is alsmaar kleiner geworden. Het zijn voornamelijk de linkse (ja, daar ben ik weer) drammers. Ik heb daar geen respect voor. Ik heb ze van dichtbij meegemaakt. Wat een huichelaars zijn dat. En... ja ook katholiek. Dat schijnt in dat geloof telkens weer samen te moeten gaan : geloof en misbruik maken van.
Dat bezorgde mensen een kijkje willen nemen in een of andere fokkerij, vind ik prima. Maar als het daar volgens de wet geregeld is, dan moeten ze eventuele klachten / mogelijke verbeteringen bij de juiste instantie neerleggen en niet de fokker gaan bekritiseren, pesten of belagen.Men moet eens af van het drammerige 'Jij moet....'. Ik moet helemaal niets. Afgezien van gelukkig en gezond blijven. Dat is in het dagelijks leven al lastig genoeg. Leuke video, maar je mag van mij konijnenbout blijven eten.