woensdag 22 mei 2019

Harbers en Baudet

Het komt mij aan de ene kant erg vreemd over, maar aan de andere kant ook weer niet. Ik doel op de reacties van politici op een filmpje van Baudet. In dat filmpje vertellen vrouwen over hoe zij het slachtoffer geworden zijn van een 'vluchteling'. Ze geven de schuld aan de regering en politici.
Opvallend is vooral dat partijen als VVD en CDA daar boos over zijn; men rept over stemming maken. Ergens ook weer logisch zo'n reactie, want die politieke partijen en andere verzwijgen liever misdaden van 'hun asielzoekers'. Harbers heeft natuurlijk niet op eigen houtje gehandeld toen hij crimineel gedrag van asielzoekers verzweeg. Toen de stroom immigranten op gang kwam, werden dat soort afhandelingen al als opdrachten van hoger hand uitgedeeld. De instroom moest immers positief blijven overkomen.
Veel politieke partijen willen doen voorkomen, alsof het AZC vol zit met echte vluchtelingen die zich netjes gedragen. In Ter Apel wordt nu speciaal OV ingezet. Zo'n bus vol AZC-criminelen rijdt daar vrolijk rond. De laatste tijd komen steeds meer verhalen van ordinair crimineel gedrag van asielzoekers naar buiten. Het bekende verhaal van de snelle leugen, die nu achterhaald wordt door de waarheid valt de mensen die het tot dan verdoezeld hebben zwaar. Met dit nieuwe tendentieus gekrakeel doen die klagende partijen nu opeens voorkomen alsof men criminaliteit door AZC'ers niet wil verzwijgen, maar iemand iets daarover  te laten vertellen is wel uit den boze. Helemaal wanneer de politiek als schuldige wordt aangewezen. Overigens is ons landje niet het enige dat zich zo huichelachtig en angstig opstelt ten aanzien van asielzoekers / vluchtelingen. Waarom niet gewoon de boel opengooien en eerlijk nieuws brengen? Nee, Harbers heeft zichzelf opgeofferd voor de huichelaars van nota bene o.a. zijn eigen partij, de VVD.