maandag 13 mei 2019

Paaldansen

Zaterdag heb ik op verzoek wat voorwerk gedaan voor een buurtbewoonster. Ze krijgt een nieuwe schutting, maar moest de huidige zelf verwijderen. Dat kon de leverancier ook wel voor haar doen, maar tegen een forse betaling. Na de huidige situatie bekeken en haar aangehoord te hebben, besloten we tot een volgend strijdplan.
Omdat ze het oude deel zo lang als mogelijk wilde laten staan (vanwege haar hond), besloten we alle schroeven en bouten eerst los te draaien. Die zaten daar al jaren in en waren deels geroest. Het oude deel betreft een schuttingpaneel met een deur. De deur was koud op de schuur geschroefd. Dus zonder deurpost / balk. De schutting was aan palen gemonteerd, die met een metalen anker waren vastgezet. Het lukte me alle schroeven los te krijgen. Niet met de accuboor, maar wel met de schroefbit op een gewone boormachine op 230 Volt die veel meer kracht kan zetten. Afgesproken werd de paal maandag (vandaag) te verwijderen. De bewoonster zou dat eerst zelf proberen.
Toen ik na vanmorgen een boodschap weer thuis arriveerde, zag ik twee vrouwen om een paal dansen, waarbij ze de paal heen en weer rukten. Het deed me denken aan de dans rond de Meiboom. Is dat de Venus manier om een paal uit de grond te krijgen? Tijd om even in te grijpen. Door samen de paal verticaal omhoog te trekken floepte ie zo uit de grond. Klaar! Leuk om die verbaasde gezichten te zien, na zo'n simpele Mars ingreep.