maandag 20 mei 2019

Geen leuk feestje

Sommige feestjes zijn alles behalve leuk. Dat zijn de feestjes die alleen maar om sterke drank draaien. De notoire drinkers gaan uit van de stelling : hoe meer dronken ik ben, des te leuker. Ze vergeten dat er ook gasten / genodigden zijn die niet of nauwelijks drinken. Sommigen komen van ver en zijn met de auto. Ze huldigen het standpunt niet met een slok(je) op achter het stuur te willen gaan zitten.
In al hun nuchterheid kijken de niet-drinkers wat onthuts naar de aangeschoten mensen. En omdat zij niet meedoen, geven de bierdrinkers hen het gevoel er niet bij te horen. Dat is niet alleen een gevoel, het wordt hen soms ook op snerende toon met een dikke tong gezegd : "Jij drinkt geen bier hè jochie!" Dat moet dan grappig overkomen.
De dronkaards vormen een hecht vriendengroepje. Ze hebben niet eens in de gaten hoe vervelend ze overkomen en dat ze met hun dronkenschap de sfeer verzieken en andere gasten wegjagen. Gasten waarvan sommigen meer dan een uur gereisd hebben. Ze zullen vast gedacht hebben : "Als ik dronken mensen wil zien, kan ik net zo goed in een café in mijn eigen woonplaats gaan kijken." Het ergste vind ik wanneer zich onder die dronkaards ook de gastvrouw en/of -heer bevindt. Dan voel je je helemaal niet welkom geheten.
Als ze de volgende dag van hun kater proberen af te komen, durven deze dronkaards ook nog te zeggen : "Wat een waardeloos feest, iedereen ging vroeg weg!"  Dat hebben ze zelf niets van meegekregen, maar van anderen begrepen. Voor hen was het dus wel een leuk feestje.