vrijdag 17 mei 2019

Plantenbak met rek

zo dus, maar dan zonder het doek erachter en op wieltjes
Vandaag ben ik aan de slag gegaan met Sonja's idee. Als het weer het toelaat, gaan de beide voorkanten (zijwanden van een voortent) van de overkapping eraf. Gevolg is wel, dat katten 's nachts en/of tijdens onze afwezigheid een plekje op het tuinmeubilair gaan innemen. Voorheen dekten we de kussens af met een plastic zeil of haalden we ze naar binnen.
Om al deze toestanden te omzeilen, bedacht Sonja een oplossing van rijdende plantenbakken met een rek (gaas) er boven, zodat katten niet onder het afdak kunnen komen.
Ik ben begonnen met het opmeten van de openingen. Daarna heb ik in overleg met Sonja het formaat van de bloembak vastgesteld. Onder de vier poten komen zwenkwielen, zodat we de bak gemakkelijk kunnen verplaatsen. Om het geheel te visualiseren heb ik er een tekening van gemaakt. Die tekening was de basis voor een boodschappenlijstje. Met dat lijstje ben ik vanmorgen naar de bouwmarkt gereden. Daar heb ik het benodigde materiaal gekocht en in de bus gedaan. Handig zo'n bus als je hout van 2,40 meter wilt vervoeren. Vanmiddag ben ik aan de slag gegaan met het bouwen van de bak. Dat verliep vrij snel, ondanks dat ik een keer een fout maakte met het zagen. Zo werd een plankje van 27 cm opeens 37 cm. Haha! Toen de bak klaar was, ben ik het gaas gaan monteren. Het is een groen geplastificeerd paneel, dat precies tussen de staanders paste! Ach ja, ik kan wel passen en meten, maar mijn grijze kop maakt soms interne vertaalfouten. Helaas had ik anderhalve paneel nodig en moest ik er 2
wat er nog over is
kopen. Maar niet getreurd, voor de andere bak hoef ik dan maar 1 paneel te kopen. Als het goed is, houd ik een strook van 10 cm over. Dus dat valt mee. Wat in het algemeen meeviel, waren de restanten hout. Ik heb de hele mikmak dus goed uitgerekend. Deels door naar de standaard maten in de bouwmarkt te kijken en deels door creatief om te gaan met de constructie van de bak. Het is nu aan Sonja de planten naar de bak over te zetten. Ze wil er ook een klimplant in, dia straks langs het gaaspaneel zijn weg moet gaan vinden. Indien nodig willen we de bak wegrijden en hem dan links langs het hek te parkeren.