dinsdag 14 mei 2019

Bij de tijd

doe mij maar een loempia
Ergens zag ik een berichtje voorbijkomen, dat meldde dat men de ouderwetse, analoge klok wil gaan verbannen uit het onderwijs. De reden is dat de jongere generatie louter digitaal de tijd weet af te lezen.
Eerder was rekenen de klos, want er waren immers rekenmachines? Taal is ook niet meer belangrijk, want woorden en teksten worden automatisch gepresenteerd en gecontroleerd. Dat ik de meest idiote woorden en zinsconstructies zie, is niet belangrijk. Omdat het dan toch een saaie boel wordt, wil men ook op het Engels overgaan. Die taal wordt uiteraard op dezelfde krakkemikkige manier gehanteerd als de moedertaal. Ik noem die taal liever duimen-taal. Daarbij wordt niet alleen met de duimen getypt, maar er ook veel verhalen uitgezogen. Hopelijk net als het bericht over de klok.
Maar wie weet. Misschien schaft men op termijn de scholen ook af. We hebben immers Google. Dan kunnen jongeren zelf bepalen of ze 'onderwijs' nemen of niet. Nog even en de jongste generatie heeft aan een paar duimen, een Iphone en een uitkering genoeg.