maandag 6 mei 2019

In de isoleercel

De verstoorders van de Dodenherdenking in Vught, zijn in isoleercellen geplaatst. Het ging om terreurverdachten of terroristen, die daar in de PI opgesloten zitten. Kijk, over zo'n aanpak ben ik dan weer tevreden.
Ik maakte over een harde aanpak van die gasten een grapje in de sociale media, dat me niet in dank werd afgenomen door iemand. Misschien heeft deze respondent een Allahoe Akbar-vriendje in die PI zitten of misschien ook niet.
Zij begon gelijk te roepen dat ik zeer welkom geweest zou zijn bij de nazi's. Ja, ja, het is weer zover. Hitler en nazi's zijn tegenwoordig vooral erg populair bij de generatie linkse nitwits. Weer iemand die niet alleen blijk geeft van weinig kennis en last heeft van woede-aanvallen, maar ook onmachtig is in de communicatie. Ze had de emoticon met knipoog achter mijn opmerking niet gezien. Waarschijnlijk omdat ze halverwege het lezen al met gal spuwen begon en tussendoor vergat haar schermpje wat schoon te vegen.
Ze vergat ook even dat het hier om gestraften gaat en niet om Joden. Ze wist niet eens dat Nazi's niet bepaald op mensen met mijn kleurtje zaten te wachten; ik heb immers geen blanke huid, blond haar en blauwe ogen zoals het Arisch ras dat Hitler voor ogen had. Met haar kennis is het dus droevig gesteld. In haar schreeuwpartij stelde ze ook, dat ik vanwege mijn leeftijd geen verstand van computers en het gebruik ervan kan hebben. Dat neem ik haar niet kwalijk, want ze kent me niet. Zelf vergat ze voor haar geschreeuw de caps lock aan te zetten. Haha! Ach, daar kan ik nou helemaal niet boos over worden. Een gevoel van medelijden kwam bij mij opzetten; je zult maar zo zijn.
Ach ja, sociale media. Leuk hoor, maar voor veel mensen is het gebruik ervan therapeutisch. Lekker anderen al dan niet anoniem afzeiken vanuit je eigen comfortzone om van je eigen frustraties af te komen. Ik ben haar dus van dienst geweest.
Toch hoop ik voor haar en haar omgeving dat ze deze week geen last zal hebben van ongenuanceerde woede-uitbarstingen. Misschien is een cursus woedebeheersing wat voor haar? Daarna een paar lessen begrijpend lezen en iets op het gebied van communicatieve vaardigheden. Zal het helpen?