maandag 13 mei 2019

Duitsers faciliteren bombardementen Jemen

Er is al enige tijd een discussie gaande over de kwestie, dat vanuit Rammstein (Duitsland) Amerikaanse militairen met behulp van drones in Jemen bombardementen uitvoeren. Zeg maar dat iemand vanuit onze tuin met onze toestemming met een vuurwapen op anderen mag schieten.
In dit geval betreft het een Amerikaanse legerbasis in Duitsland, vanwaar de aanvallen worden uitgevoerd. Ik zou denken waarom niet vanuit Amerika of vanuit IsraĆ«l?  Het is weer een voorbeeld van hoe Amerikanen bezig zijn. Amerika is ook druk doende om een eventuele vrede in Jemen te vervangen door een nieuwe oorlog. Tegen Iran. Daartoe wordt door de Amerikanen op de bekende stiekeme manieren een reden voor een legale aanval voorbereid.
Triest is dat  de Duitse regering nota bene via de rechter gedwongen moet worden, om de zaak te onderzoeken en de Amerikanen te dwingen zich te houden aan het internationale recht.
In het algemeen ben ik van mening dat Amerika eens moet stoppen met het misbruiken van andere naties voor haar agressieve buitenlandse politiek. Velen zijn het zat. Yankee go home! (ik houd het netjes). En straks nier zeuren wanneer aanhangers van Jemen in Duitsland aanslagen gaan plegen.