zondag 26 mei 2019

Fraude via telefoon

Het aantal gevallen van fraude via mobiele telefoons is schrikbarend gestegen. Alsof dat een verrassing is. Gelukkig heb ik daar geen last van, want dat mobiele ding van mij ligt ergens in een lade. De keren dat ik hem meeneem, voor het geval dat, zijn tegenwoordig op jaarbasis op één hand te tellen. Ik gebruikte hem meestal als ik op de motor een eind ging toeren. Als ik hem dan onverhoopt wilde gebruiken, bleek de accu leeg te zijn. Haha!
Ik kan me goed voorstellen, dat het aantal gevallen van oplichting en dergelijke zo stijgt. Als ik zie hoe vaak gebruikers van die apparaten maar wat lukraak intoetsen, dan is een verkeerd tikje zo gebeurd. Voor je het weet heb je iets bevestigd of heb je een of ander jat- of gluurprogramma op je telefoon gekregen. Ik weet zeker dat veel Apps meer bevatten dan verteld wordt. Wederom voorbeelden van het feit dat nieuwe technologie ook erg in trek is bij criminelen.
Tot op heden ben ik blij, dat ik niet zo verknocht ben aan een telefoon. Scheelt mij niet alleen veel ergernis, maar ook veel tijd. Ergens rond 1995 heb ik zo'n telefoon gekocht. Ik werkte toen nog in de detachering en was vaak lang onderweg. Dan meldde ik me even thuis als ik onderweg wat oponthoud had. Dus niet met die stomme vragen als : "Wat doe je?" of "Waar ben je?" Die telefoon was de eerste en laatste die ik gekocht heb. De opvolgers, tot en met de huidige, heb ik gekregen.