donderdag 23 mei 2019

Stemmen voor het EP

Vandaag heb ik weer van mijn stemrecht gebruik gemaakt. Al was het maar omdat ik anders mijn mond zou moeten houden. Haha. Zoals bekend ben ik niet per se tegen de EU. Ik ben voor meer soevereiniteit van de lidstaten. Nederland heeft trouwens zeer weinig in de EU pap te brokkelen hoor. Dat is dan ook de reden, waarom sommige EP's zo te keer gaan. Een kwestie van aandacht tekort, wat ook weer een voordeel heeft want menig EP'er kan ongebreideld kosten maken en declareren.
Het was voor mij interessant te zien hoe meneer Rutte gisteren tijdens het debat weinig te lachen had. Ik zou graag het gezicht van hem willen inlijsten, dat hij een paar keer trok. Zoals bij de afhandeling van MH17. Helaas gaf Baudet geen grove tijdlijn weer, aan de hand waarvan het rapport en de uitspraken van Rutte c.s. volledig van tafel geveegd konden worden. Ik ben er nog steeds van overtuigd, dat het toestel door een Oekraïens jachtvliegtuig neergehaald is. Van een raket ontbrak een spoor in de lucht. Je weet wel, zo'n witte sliert. Die zou minstens 10 minuten zichtbaar moeten zijn geweest.
Maar niet iedereen wil daarover nadenken. Men holt maar klakkeloos achter de regering aan zonder zelf het gezonde verstand te willen laten werken. Toen Griekenland financiële hulp nodig had, gingen daar miljarden heen omdat "de EU anders ineen zou storten" aldus de politiek. Toen de Brexit bekend werd, hoorde ik daar niets over. Dus....?
Er zijn meer lidstaten, die de euro anders geregeld zouden willen zien. Zwakke landen moeten uit de euro gezet worden. Grensbewaking is ook aan de orde. Dankzij 'dwarsliggende' lidstaten aan de buitengrenzen van de EU, is de stroom migranten fors afgenomen. Hoera voor o.a. meneer Orban! Veel migranten verdwijnen in het instabiele Libië in de slavenhandel. Maar daar hoor ik weinig van.
Het is maar goed dat EU kritische partijen hun krachten gaan bundelen. Met meer kritisch tegenwicht kan de EU misschien als samenwerkingsverband nog wat zinvol worden.