maandag 27 mei 2019

Tussen de oren

Wat een overdreven gedoe rond het gender. In plaats van het aanpassen van bordjes, toiletten, paspoorten, mededelingen enz. zouden mensen die zo hun twijfels hebben over hun gender beter naar een psychiater kunnen gaan. Soms voel ik me als een vis in het water. Of zelfs als een goudvis. De andere keer voel ik me zo vrij als een vogel in de lucht. En soms loop ik te ijsberen. Allemaal gevoelens en emoties. Dus kan het ook zijn dat ik me vrouwelijk voel (als ik erg onhandig aan het klussen ben-hahaha!), heel erg mannelijk of helemaal niets voel. Dat alles speelt zich af tussen mijn oren en is dus nogal dynamisch. Zo zou ik dagelijks mijn gender kunnen laten aanpassen.
Fysiek heeft iedereen een geslachtsdeel. Dat lijkt mij bepalend voor het gender. Zelfs wanneer je jaloerse, boze partner in je slaap je slurfje afgehakt heeft, blijf je een kerel. Of ga je tot de operatie een ander gender aan?
Gewoon, eerst leren koken
Wat mij betreft geldt dit voor alle vormen van beelden die tussen de oren zitten. Als vrouwen per se staande en/of mannen zittend willen plassen, kunnen ze dat op hun eigen toilet doen. Daar zijn geen aparte gebouwen en borden voor nodig. Wie problemen heeft met zijn/haar gender gaat via een psychiater naar de OK. Daarna kan je kiezen tussen Dames of Heren. Ik zou niet weten hoe een genderneutraal toilet er uitziet. Misschien een gat in grond waar je bovenop moet gaan liggen?