zaterdag 25 mei 2019

Een bevinkje en alsnog betalen

De woordkeus van meneer Wiebes zegt veel over hoe serieus hij bezig is/was met de gevolgen van de aardbevingen in Groningen. Zijn haastig excuus slaat dan ook nergens op. Dat komt overeen met een 'sorry' van iemand tegen het slachtoffer, dat net een piano van drie hoog op zich gekregen heeft.
De Amerikaans filmregisseur Weinstein heeft besloten al zijn #MeToo slachtoffers te betalen. Het gaat om miljoenen. Is het vanwege de hoogte van de bedragen, geen belediging voor de dames? Ik bedoel, alleen prostituees worden toch betaald voor seks? Ik ben even de draad kwijt. Een echte dame sleept hem toch voor de rechter?
Je zult me eigenwijs noemen, maar van het hele klimaatverhaal geloof ik dus niets. Afgelopen periode heb ik behoorlijk wat gelezen van de klimaatmaffia. Ik las in veel berichten termen als 'misschien', 'we nemen aan', 'men gaat er vanuit', 'naar verwachting' enz. Kortom, niets is met zekerheid aangegeven. Dus geloof ik er niets van.
Waar ik ook niets van geloof is dat de rechter die oordeelde over de dader van een ernstige mishandeling van een NS machinist, enig sjoege heeft van datgene wat het slachtoffer en zijn omgeving aangedaan is. Een taakstraf van 240 uur voor een dader, die eerder betrokken was bij een vechtpartij en iemand ernstige fysieke en geestelijke schade heeft berokkend hoort in de gevangenis thuis.