zondag 12 mei 2019

Soto of gado gado?

Ze heeft vandaag soto gemaakt. Op Moederdag voor vader. En moeder en bezoek. Ik zat intussen naar de races van de Superbikes in Imola te kijken, waar iemand in z'n kouwe zakie op z'n Kawasaki de  race won. 'Onze' Michael v.d. Mark werd vierde.
Terug naar de keuken. Het leuke van dat gerecht is, dat we een deel van de ingrediënten ook voor een ander gerecht kunnen gebruiken : gado gado! De verschillende groenten (kool, sperzieboontjes en taugé), de rijst (lontong) en de hard gekookte eieren kunnen ook overgoten worden met een pindasausje. Wat kroepoek erbij en eventueel de gedroogde gebakken uitjes erover en klaar is Kees.
De soep van de soto is gemaakt van kip. Ruwweg gezegd is soto een soort kippensoep met kerrie, die met eerder beschreven ingrediënten wordt gegeten. We doen er ook een hele fijne mie, laksa, bij. De fijne mie moet even in kokend water geweld worden. Je kunt bij beide gerechten ook, in plaats van de lontong,  in blokjes gesneden gekookte aardappeltjes bij serveren.
We hebben de basis voor beide gerechten een paar keer gebruikt toen zich onder de gasten ook vegetariërs bevonden. Zij kozen voor de gado gado, de rest ging voor de soto.