vrijdag 15 februari 2019

Van Luuk naar Lucy?

Opa keek even vreemd op toen Luuk gisteren binnenkwam. De kleine boef had een jurk aan! "Holy-de-popy!", dacht opa, "wat krijgen we nu?!" Het bleef daar niet bij, want even later liep Luuk met een pop in zijn armen. Hij noemde hem zelfs baby. Er kwam zelfs een wandelwagentje aan te pas. Opa zuchtte maar eens diep. Zou Luuk nu al besmet zijn met het gedoe rond de sekse? Het ventje gaat nog niet eens naar school.
Gelukkig bracht zijn mamma enige opheldering. Luuk had thuis gezien, dat zijn zusje een schone jurk aantrok. En dus wilde Luuk zich ook omkleden. Daarvoor ging ie niet naar zijn eigen kamer, maar pakte een jurk van Emma. Blijkbaar zat die jurk vol vrouwelijke energie, dat het kledingstuk een en ander bij hem losgemaakt had. Luuk of was het nu Lucy(?) begon dus ook met een pop en wandelwagen te lopen.
De echte opluchting bij opa kwam, toen Luuk zijn baby zat was en het arme ding pardoes van zich afgooide. Opa gaat er vooralsnog vanuit, dat ie niet naar balletlessen van Luuk hoeft te gaan kijken. Vanmorgen was Luuk weer in goede doen eh... gewoon.