woensdag 27 februari 2019

De angst regeert

Het regent klachten van AZC personeel over de sfeer in de opvangcentra. Agressieve asielzoekers, criminele asielzoekers, schelden, spugen, slaan enz. zijn zaken die in toenemende mate voorkomen. Ondankbaar en respectloos gedrag. In plaats van dat tuig het land uit te gooien, gaat men onderzoeken hoe men al die illegale lastpakken in de watten kan gaan leggen. Alsof je een of andere idioot in je eigen huis de boel laat verbouwen en als een slome duikelaar toekijkt. Ik denk met weemoed terug aan de tijd waarin de Jantjes de Dam schoon veegden met hun broekriem en de politie met de bullenpees de orde handhaafde.
Nog even en de AZC's zijn No go zones geworden. Die zijn er trouwens al in bepaalde wijken.
Een docent heeft zich 'negatief' uitgelaten over de profeet Mohammed. Dus wordt hem de wacht aangezegd. Al die grappen en grollen over God, Jezus en Maria is geen probleem. Zelfs islamieten vloeken christelijk. Wat moeten we met die haatpredikers? Het liefst het land uitschoppen. Maar ja, die angst hè.
We mogen volgende maand weer stemmen. Time for a change. Hoewel.... misschien durven we straks niet eens meer te gaan stemmen. Uit angst.