maandag 4 februari 2019

Richting het voorjaar

Het wordt 's morgens merkbaar vroeger licht. Rond half negen neemt Fenna mij mee naar buiten. Dat is een min of meer vast tijdstip. Nog niet zo lang geleden liepen we dan in de schemering, maar nu al een tijdje in het daglicht. Op naar het voorjaar!
Een tijdje heb ik gedacht, dat de omgekomen voetballer Sala in zijn uppie met zijn privé toestel van Nantes naar Cardiff en terug was gevlogen. Maar er bleek dus ook een piloot aan boord te zijn geweest. Die meneer was blijkbaar een onbetekenend persoon, een niemand. Het nieuws draaide enkel om de voetballer. Was dat vanwege het voetbal of was het weer halfbakken berichtgeving?
Volgens de EU werkt de democratie als volgt : roep jezelf uit tot president van een land en je krijgt van de EU steun en erkenning. Voorheen noemde men een dergelijke politieke ingreep een staatsgreep of een dictatuur met een leider die niet door het volk gekozen is. Het is maar net hoe de EU vlag erbij hangt. Interessant te lezen, dat nota bene Rusland de democratisch gekozen Maduro wel blijft steunen.