woensdag 13 februari 2019

Puinruimen

Vanmorgen vroeg heb ik maar eerst de afwasteil gepakt. Die was flink gevuld met vuil servies en bestek. En een pannetje. Vanwege de drukte waren we niet toegekomen aan de gebruikelijke afwas. Dus stonden er gisteravond andere kopjes met koffie op de salontafel, dan de gebruikelijke.
Pas na de vaat is Fenna met mij naar buiten gegaan. Na terugkeer wachtte mij het ontbijt met koffie in de vertrouwde bekers. Wat een gewoontemens ben ik eigenlijk, dat zoiets mij opvalt. Na het ontbijt en een stukje ellende van over de hele wereld, ook wel het nieuws genoemd, heb ik de stofzuiger gepakt. De camper was aan een inwendige schoonmaakbeurt toe. Gisteren, na het klussen op de zolder, hebben we weer wat afval naar de vuilstort gebracht. Daar zaten ook oude gipsplaten bij, die voor het nodige wit in de bak zorgde. Er lagen ook kleine stukjes uitgehard purschuim en vlokken van de steenwol isolatieplaten die we vervoerd hebben. Allemaal van ons zolderwerk. En ik heb vorige week wat zitten prutsen vanwege het installeren van een huishoudaccu. Ergo, het werd tijd om daar de bezem eens doorheen te halen. Met de stofzuiger.
De buitenkant van de bus ziet er ook niet uit. Maar ik vind het zonde van het geld om hem te gaan wassen (zei de nuchtere krent). Een ritje door nat weer en we zijn weer bij AF. Trouwens, als ik een auto gewassen heb, gaat het vaak regenen. Dat heb ik dus ook.
Omdat ik toch al met de stofzuiger buiten was, heb ik onder de overkapping ook maar even de boel opgeschoond. Fenna keek toe en zag dat het goed was. Tijd voor koffie.