donderdag 14 februari 2019

Niet meer doen, hoor!

Zo komt het nieuwsbericht mij over als ik de kop lees, waarin de politie de jeugd gaat aanspreken over het hacken. De jeugd moet even weten, dat hacken niet mag. Niet mag? Verboden bedoel je. Voor mij is hacken de digitale vorm van inbreken. Inbreken is bij de wet verboden. Dat men de jeugd daarop moet attenderen, geeft aan dat het zowel in de opvoeding als in de scholing ook op dit punt fout gaat.
Nog even en we moeten de jeugd vertellen, dat iemand doodschieten met behulp van een drone echt niet mag : "Foei, niet meer doen hoor!" Op menige school is er nauwelijks enige handhaving op het verbod van telefoons in de klas. Nee, want de school moet aantrekkelijk blijven. Voor de leerling, niet voor anderen. Dus ook niet voor de leraren en helemaal niet voor de ouders. Want kinderen zijn tegenwoordig de baas.
Dus gaat een minister-president in gesprek met kinderen. Tatata, kindjes blij, want iedereen gaat voor hen opzij.
Op een foto zag ik mevrouw Hennis in een soort boerka bij een of andere Arabier op bezoek gaan. Haar onderdanigheid en nederigheid spatten er vanaf. En zij was nog niet zo lang geleden nota bene onze minister van Defensie. Wat een afgang. Wat een belediging voor alle Arabische vrouwen die voor meer rechten vechten. Niet meer doen hoor, mevrouw Hennis!  Of komt die Arabier straks hier op klompen en in een overall? Hij zal wel samen met Hennis met molentjes lopen. Dat wel. Nee, dan maar mevrouw Trump, die gewoon haar westerse outfit droeg toen ze bij zo'n Ali Baba op bezoek ging.