dinsdag 19 februari 2019

De dakkapel

randje afgewerkt met gipsplaatjes
Vanmorgen heb ik toch maar een gipsplaatje vervangen. Ik was niet tevreden over dat ding, want hij was net even tekort (zei Pietje Precies). Ik heb het tweede deel van de vensterbank weer op maat gezaagd. Door het plaatsen van de gipsplaten op de zijkanten was ie 2 cm te lang. Daarna heb ik een wandcontactdoos geplaatst in het halletje van de zolder. Om rekening te houden met de mogelijkheid tot het plaatsen van een wastafel, heb ik op de juiste hoogte een extra dwarsbalk tussen de staanders van de tussenwand geplaatst.
klaar
Na de koffie ben ik begonnen met het aftimmeren van het schuine deel onder de vensterbank. Ook met gipsplaten. Omdat ik toen toch met de gipsplaten bezig was, heb ik de laatste plaatjes gesneden en gemonteerd voor de afwerking in het halletje.
Na de lunch heb ik de handschoenen aangetrokken, de veiligheidsbril op mijn platte neus gezet en ben de restanten van de raveeldragers gaan wegslijpen. Ze waren ruwweg verwijderd toen de daarop gemonteerde balken verwijderd werden voor de plaatsing van de dakkapel. Het waren er twee en nu dus geen.
een koofje maken?
Inmiddels was het zo'n drie uur geworden. Ik vond het weer welletjes. Voordat ik na het opruimen vertrok, heb ik de situatie tussen het schuine dakbeschot en de aansluiting met de dakkapel bekeken. Ik denk dat ik er een koof overheen zet.
Voor de verdere afwerking wacht wat lijstwerk en het maken van een open kast in de ruimte naast de dakkapel (middelste foto). De kast wordt gewoon een aantal wandrails tegen de wand met dragers voor legplanken eraan.