zondag 17 februari 2019

De miljarden van Thierry Baudet

Gedurende mijn loopbaan en nog steeds heb ik met een schuin oog andere projecten gevolgd. Ik heb er veel van geleerd. Vooral hoe het niet moest. Zo heb ik ook projecten bij de overheden voorbij zien komen. Zelf heb ik een paar maanden aan zo'n project meegewerkt (zei hij triest). Het betrof een douanesysteem, Sagitta. Toen dat systeem werd opgeleverd, werden de landsgrenzen opgeheven....
Afgelopen week werd Thierry Baudet aangevallen vanwege zijn uitspraak over de kosten van het nationale klimaatakkoord. Baudet noemde een bedrag van 1.000 miljard euro. Men verweet hem niet bij de les te zijn, want volgens hen bedragen de kosten 'slechts' 700 miljard euro.
Het is duidelijk dat de mensen die zo tegen Baudet ageren, niet bij de les zijn. Het zijn goedgelovige (of meeliegende?) makke schapen, die ver van de realiteit staan en slaafs de overheden volgen*). Immers, de praktijk wijst uit dat projecten / plannen van overheden gemiddeld 40% duurder uit zijn dan in eerste instantie gepland. Dus de 1.000 miljard van Baudet klopt wat mij betreft. In het algemeen is Baudet veel realistischer, Daar hebben veel dromers nogal moeite mee.
Maar zoals gebruikelijk wordt een kritisch geluid of zelfs een andere mening tegenwoordig in de democratie niet meer geaccepteerd. We moeten immers te allen tijde solidair*) zijn?