dinsdag 19 februari 2019

Chroom 6

Stel je werkt in een werkplaats waar, naar later zou blijken, met een zeer gevaarlijke stof (kankerverwekkend) gewerkt wordt. Er zijn mensen ernstig ziek van geworden en er zelfs aan overleden.
Stel je werkgever gaat je schadeloosstellen. Op zich is dat heel gewoon. Wat niet gewoon is, is dat zo'n werkgever de vergoeding laat afhangen van je functie. Zou dat komen omdat je voor bepaald werk een minder aantal keren ademhaalt? Onzin natuurlijk.
De Tilburgse wethouder verschuilt zich laf achter een rapport van de RIVM als het om de hoogte van de schadevergoeding gaat. "We kunnen niet anders", was het antwoord van deze Pilatus wethouder. Onzin, waar een menselijke wil is, is een menselijke weg. Het gaat hier om mensen met gezinnen.
Maar ja, we hebben hier weer te maken met een slager die zijn eigen vlees keurt. De verantwoordelijken zijn de nationale en lokale overheden. Zij laten zich leiden door een andere overheidsorgaan, het RIVM. Probeer daar maar eens tegenin te gaan. Het is net als de ellende on Groningen met de aardbevingsschade en veel andere minder bekende gevallen. Zoals in veel gemeentes.