zondag 3 februari 2019

Even aan een ander denken

Als collega dienstplichtigen naar de wc moesten, zeiden ze steevast : "Ik ga even aan mijn schoonmoeder denken." In die tijd had ik geen schoonmoeder, maar ik moest er wel hartelijk om lachen. Ik gebruikte die uitdrukking snel ook; om erbij te horen. Wat denk je? Ik heb nog nooit zo'n goede stoelgang gekend als in die periode. Ik heb die kreet stiekem aangehouden. In gedachte zeg ik dat als ik weer moet. En het helpt nog steeds. Misschien zelfs nog beter dan toen. Haha!
Toen ik de werkbus wilde wassen in de wasstraat, waren alle boxen bezet. Niet erg, want ik zat comfortabel in de bus. De box die ik nodig had, heeft als extra een loopbrug, zodat je de bus of caravan ook van boven kunt schoonmaken. Helaas was die box bezet.
Ik dacht dat de eigenaar van de auto even wat munten was gaan halen. Maar het duurde en duurde maar. Totdat er een jongeman aankwam sjokken. Toen hij de bus zag staan wachten, gaf ie een schreeuw naar een jongedame, die tot dan naast de box stond te kletsen. Ze keek verschrikt naar de bus en liep naar de auto. Ze bleek dus de bestuurder te zijn. Gek, want ze keek om toen ik daar aankwam. Haar auto bleek dus al gewassen. Ze was alleen vergeten aan een ander te denken. Ze reed de auto achteruit uit de box en parkeerde hem naast de bus.
Ik reed de box in en stapte uit. Ik heb daar lekker in het zonnetje de bus alsnog een flinke wasbeurt gegeven. De vakman kan de week weer met een schone lei en bus beginnen.