woensdag 6 februari 2019

Kruideniers aan het woord

Hier in Dronten is al langere tijd een discussie gaan over het wel of niet toelaten van een Lidl vestiging. Er is hier een aantal ondernemers dat daar zeer moeilijk over doet. Allemaal kinnesinne, hoor. Ze hebben geen enkel zinnige reden, waarom de Lidl niet zou moeten komen. Men voert zelfs als reden aan, dat dorpen als Swifterbant en Biddinghuizen zullen leeglopen. Bij wijze van. Haha, wat een lacher.
In Dronten bevinden zich heel veel autobedrijven, waarvan de meeste bij elkaar gevestigd zijn. Telecom winkels, supermarkten, kapperszaken enz. Er zijn ook complete woonboulevards.  Maar een Lidl geeft opeens een enorm probleem.
Als een winkel of bedrijf wel gewenst is, dan is zo'n zaak opeens een magneet en goed voor de andere bedrijven en zelfs voor de regio. Maar als de Lidle ter sprake komt, bestaan al die positieve bijkomstigheden opeens niet meer. Nee, er zit geen zakelijk oordeel achter, louter een emotioneel. Het onderwerp Lidle is een leuke piespaal om vanwege je eigen mkb-sores lekker te kunnen afreageren.
Ik vind de hele discussie erg kinderachtig en zonde van alle tijd en energie. En belastinggeld. We gaan ook naar een Lidle, maar ten koste van het milieu. We bezoeken evengoed andere supers hier in Dronten en ook daarbuiten. Als het aan de mkb-zeurpieten zou liggen, mag je enkel in Dronten komen wonen, wanneer je een contract tekent waarin staat dat je alleen hier je inkopen mag doen. Laat de Lidl maar komen en die zeurpieten weggaan.