donderdag 14 februari 2019

Onder de top

Ajax liet gisteravond zien dat het elftal nog duidelijk onder de Europese top zit. Het was weliswaar erg ambitieus voetbal, maar geregeld ook wat suffig. Te veel lopen met de bal, te gehaast, stug op een paar vierkante meters blijven voetballen in plaats van het spel naar een ander deel van het veld te verplaatsen en .... veel te weinig oog voor wie waar op het veld loopt. De voorhoede en het middenveld waren bij balbezit nogal statisch. Nauwelijks diep gaan en/of vrijlopen.
De VAR was op de hand van de Spanjaarden. Dus geen penalty voor de Braziliaanse lichtgewicht. En ook geen vrije trap voor De jong. Vlak voor het winnende doelpunt van Real, werd De Jong tegen de grond gegooid. In bijzijn van de scheids. Geen overtreding, geen VAR, wel het tweede tegendoelpunt.
Ajax is nog geen topclub. Van Heracles verliezen en dan winnen van Real Madrid? Als Ajax in de competitie blijft voetballen zoals gisteren, wordt het landskampioen. Maar om met de Europese top mee te kunnen, zal er meer verbeterd moeten worden.