zaterdag 9 februari 2019

Fietsen in de storm

het vergeten lijstje
Soms verloopt een dag anders dan verwacht. Dan kan het zijn, dat je helemaal geen afspraken meer hebt. Vanmorgen ben ik op de fiets gestapt. Ja, ja, in de forse windvlagen en een vreemde geur helemaal uit Alblasserdam. Ik hoorde dat het ontsnapt gas is uit een tankwagen. Men weet niet wat voor gas, maar het tranen en misselijk gevoel dat het veroorzaakt kan volgens de voorlichter geen kwaad. We worden maar wat op de mouw gespeld, om onrust te voorkomen.
Ik ging een paar foto's ophalen, die ik heb laten afdrukken. Dit keer had ik een briefje bij me.... Op zolder hangt een fraaie lijst voor een fotocollage, maar daar was een aantal foto's uit verwijderd / verdwenen. Uit mijn enorme collectie heb ik er een paar geselecteerd om de hiaten op te vullen. Helaas betrof het voornamelijk vakjes waarin de foto in de lengte geplaatst moest worden. Maar ik maak dat soort foto's nauwelijks. Dus ik heb toch gewone foto's geselecteerd en besteld.
Onderweg trapte ik me af en toe het apezuur. Ik werd zelfs ingehaald door een mevrouw, die net als ik ook op een gewone fiets reed. Maar zij had behoorlijk dikke benen, dus veel meer gewicht op de pedalen. Ik heb soms ook dikke benen, maar dan kan ik juist niet fietsen. Haha!
Maar goed, ik heb toch maar even in weer en wind gaan fietsen. Bij het gemeentehuis hing de vlag van Europa nog aan een zijden draadje. Typisch. Een beetje storm en Europa krijgt het moeilijk.
Ik heb thuis, na de koffie, de foto's in de lijst gedaan. Het staat nu weer veel beter, dan al die witte vlakken met hier en daar een foto.
Sprekend over de storm, Gale Storm was een bekende zangeres in de jaren 50. Van haar hadden we dit nummer in huis :