vrijdag 8 februari 2019

Hoera voor Viktor en Gerhard!

Vanmorgen hoorde ik op het nieuws een geluidsopname van een paar verkopers van het energiebedrijf Essent. Men liet een deel van een gesprekje horen, waarin verkopers te kennen gaven, dat de klant hoe dan ook geld afhandig gemaakt moet worden. Ik herkende de typisch Amerikaanse benadering. Nu schrok ik niet zozeer van de inhoud hoor. Veel van die belfiguren zijn erop uit de mensen aan de andere kant van de lijn te naaien. Zo simpel is dat. Het was enkel het taalgebruik, dat mij het niveau van dit soort bellers bevestigde; hun hebben, hun denken enz. Eigenlijk vond ik dat nog het meest walgelijke. Daar neemt een bedrijf als Essent dus genoegen mee; onbenullig personeel.
Ik hoorde ook over de weigering van Viktor Orban (Hongarije) om een Nederlandse regeringsdelegatie te ontvangen. Hier reageert men geschokt. Zelf  denk ik het er mijne van. Eerst Hongarije betuttelen en zwartmaken en dan jezelf uitnodigen en vrolijk op de koffie gaan? Steeds meer politici zijn nogal arrogant en kinderlijk in hun denken. Om maar te zwijgen over die typisch Nederlandse bemoeizucht. Alsof het hier in Nederland allemaal zo goed is.
Gerhard Schröder, voormalig Bondskanselier van onze oosterburen is van mening, dat Europa moet samenwerken met Rusland. Schröder stelt dat de Russen onze buren zijn en niet de Amerikanen. Een goede samenwerking is volgens hem daarom meer dan noodzakelijk. Van Poetin heeft Europa nauwelijks last gehad en hij vindt dat er helemaal geen sprake is van een agressieve Russische houding. Die gedachte wordt ons enkel opgedrongen door de Nato en de VS, aldus Schröder.