dinsdag 12 februari 2019

Het leek een simpel klusje

Vandaag hebben we de wangen van de dakkapel met gipsplaten bekleed. Dat leek een eenvoudige klus. Een paar driehoeken snijden en vastschroeven die hap. Klaar!
Niet dus, want de zijkanten waren niet helemaal vlak. Of beter, de een niet helemaal en de ander helemaal niet. Dus moesten we voor de laatste een paar rachels inzetten, om daarop de gipsplaten te schroeven. Maar voordat het zover was, moesten we eerst nog twee plafondplaten plaatsen. De eerste was het lastigst, omdat de diverse doorvoeren van de elektra extra openingen in de gipsplaat vergden. Dus het was toen al passen en meten. En ja, ik heb een paar keer verkeerd afgetekend. Gelukkig te krap, zodat we geen hele plaat verknoeid hebben.
Zoals gezegd duurde het plaatsen van de platen op de zijkanten van de dakkapel aanzienlijk langer dan gedacht. Maar uiteindelijk lukte dat ook. Omdat we besloten de gipsplaten tot beneden te laten doorlopen, moesten de beide vensterbankdelen er weer af. De lange kon er daarna weer op, maar de kortere moet nog een centimeter ingekort worden. Maar dat, samen met het verder afwerken, komt een volgende keer.