woensdag 13 februari 2019

Persoonlijke Catastrofe

Tja, zo heb ik de afkorting van de PC vaak uitgelegd. Mensen die met een pc aan de slag gingen, leken plotsklaps IT deskundigen. Daarnaast was de software alles behalve betrouwbaar. Ik zie nog zo PC gebruikers wat wild op allerlei toetsen drukken, omdat een bewerking wat langer duurde. Na de stand alone situatie ging men de pc aan netwerken koppelen. Ook weer met de nodige ellende.
Zelf heb ik dat onding jaren buiten de deur weten te houden. Niet alleen omdat het mijn dagelijkse werk was met dat ding om te gaan. Het werd met de komst van de pc ook een gewoonte van menig werkgever, je buiten de kantooruren aan het werk te houden. Net zoals later met de komst van het mobieltje. Al die pc privé toestanden werden op die manier misbruikt door bedrijven. Ik zag dat mensen floppies en later dvd's meekregen om thuis met de pc te leren. Daar heb ik dus niet aan meegedaan.
Sommigen zaten zo lang naar het scherm te staren, dat het tot menige breuk in de relatie leidde. Ja, want ook toen al wemelde het van de spelletjes. Ik heb het altijd al idioterie gevonden en van me weggehouden. Er zijn immers veel leukere dingen om te doen.